Canada is een land dat bij veel mensen op de bucketlist staat. Het is een land dat veel te bieden heeft als het aankomt op natuur. Zo heb je hier gigantische bergtoppen, maar ook helderblauwe meren en prachtige bossen. Ook leven hier veel verschillende dieren. Voor de echte avonturier en natuurliefhebber is Canada daarom zeker een bezoekje waard. Welke hotspots moet je eigenlijk gezien hebben als je in Canada bent? Hieronder zetten we een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij.

1. Niagara Falls

Dé highlight waar talloze bezoekers op afkomen, zijn de Niagara Falls. De Niagara Falls bevinden zich in het oosten van Canada, net op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Dit zijn gigantische watervallen die wereldberoemd zijn. Het water komt met veel geluid en een flinke snelheid naar beneden: je kijkt je ogen uit als je hier bent.

Je kunt de watervallen van bovenaf bekijken – van zowel de kant in Canada als de kant in de Verenigde Staten, maar je kunt ook zelfs met een boot richting de watervallen varen. Op deze manier kun je wel erg dichtbij de watervallen komen. Een echte toevoeging aan jouw roadtrip door Canada! 

2. Banff National Park

Banff National Park is een van de vele nationale parken die zich in Canada bevindt. Het is overigens wel een heel bekend park in dit land, aangezien dit het oudste park is.

Het park is immens groot en er valt dan ook heel veel te beleven: zo kun je je hier wel meerdere dagen vermaken. Zo kun je hier een deel van de Rocky Mountains bewonderen, je hebt hier talloze meren zoals Lake Louise en je kunt zelfs dieren spotten hier. Denk maar aan de beer! Bovendien kun je in dit park prachtige hikes afleggen. Daarnaast is het ook een aanrader om het stadje zelf, Banff, te bezoeken.

3. Jasper National Park

Een ander nationaal park waar je naartoe moet gaan tijdens jouw bezoek aan Canada, is Jasper National Park. Ook dit is weer een gigantisch park waar je veel kunt zien en kunt doen. Door het park loopt een prachtige route die je met de auto kunt volgen, zodat je verschillende mooie plekjes kunt bewonderen.

Zo kom je langs verschillende meren waar je over kunt varen, loopt er een canyon door het park en je kunt wederom beren tegenkomen. Je kunt zelfs naar een gletsjer: verderop in de tekst lees je hier meer over. Daarnaast is het gewoon een en al genieten van de prachtige omgeving om je heen: denk aan witte en bijzondere bergtoppen.

4. Bezoek verschillende steden

Als je in jouw roadtrip door Canada ook steden wil bezoeken, is het aanbod groot. Zo heb je bijvoorbeeld de stad Toronto, waar je de CN Tower kunt bewonderen. Dit is een enorme toren die je ook kunt bezoeken, met een gigantisch uitzicht over de stad. Je kunt je hier ook zeker een aantal dagen vermaken.

Naast Toronto kun je ook richting Montréal. Ook hier kun je wederom je ogen uitkijken: de stad heeft prachtige oude gebouwen die je kunt bewonderen in Old Montreal, of je kunt genieten van het culinaire leven.

Bovendien zijn Vancouver en Quebec ook populaire steden in Canada. In Quebec kun je ook weer je ogen uitkijken wat betreft historie en charmes.

canada tips

5. Gletsjer bezoeken

In Canada kun je gletsjermeren bewonderen: meren die zijn ontstaan door een gletsjer die is gesmolten. Maar je kunt ook nog een gletsjer bezoeken, waar je bovendien een wandeling op kunt maken. Je kunt namelijk de Athabascagletsjer bezoeken in de staat Alberta. Deze hotspot bevindt zich in Jasper Nationaal Park; als je in dit nationale park bent, is het ook zeker een aanrader om hier naartoe te gaan.

Veelgestelde vragen over bezienswaardigheden in Canada

Wat zijn enkele van de meest iconische bezienswaardigheden in Canada?

De meest iconische bezienswaardigheden in Canada zijn de Niagara Falls, Banff National Park, de CN Tower in Toronto, Old Quebec, en de Rocky Mountaineer treinreis.

Waar liggen de Niagara Falls in Canada?

De Niagara Falls liggen op de grens tussen Ontario, Canada, en de staat New York, VS. Aan de Canadese kant liggen ze in de stad Niagara Falls, Ontario.

Wat maakt Banff National Park zo bijzonder?

Banff National Park, gelegen in de Canadese Rocky Mountains in Alberta, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, waaronder bergen, meren zoals Lake Louise, en een overvloed aan wilde dieren.

Wat kun je doen bij de CN Tower in Toronto?

Bezoekers kunnen naar het uitkijkplatform op de CN Tower om te genieten van een panoramisch uitzicht over Toronto. Er is ook een glazen vloer en de EdgeWalk, een buitenwandeling op 356 meter hoogte.

Waarom is Old Quebec een belangrijke bezienswaardigheid?

Old Quebec is een UNESCO Werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur, historische bezienswaardigheden zoals het Château Frontenac en charmante geplaveide straatjes.

Waarom is Montréal een bezoek waard?

Montréal is een unieke stad waar Europese charme en Noord-Amerikaanse moderniteit samenkomen. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur, en levendige kunstscene.

Wanneer is de beste tijd om Banff National Park te bezoeken?

De beste tijd om Banff te bezoeken is in de zomer (juni tot september) voor wandelen en buitenactiviteiten, of in de winter (december tot maart) voor wintersporten zoals skiën en snowboarden.

Hoe ver liggen de Niagara Falls van Toronto?

De Niagara Falls liggen ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Toronto, wat overeenkomt met ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden.

Wat kun je doen in Old Quebec?

In Old Quebec kun je historische tours maken, musea bezoeken, genieten van de Franse keuken in lokale restaurants, en de iconische bezienswaardigheden zoals de Citadel en het Parlement van Quebec verkennen.

Wat maakt Lake Louise in Banff National Park zo beroemd?

Lake Louise staat bekend om zijn helderblauwe water, omringd door hoge bergen en het iconische Fairmont Chateau Lake Louise. Het meer biedt prachtige wandelroutes, kanoën in de zomer, en schaatsen of skiën in de winter.