Als je van plan bent om een concert of een optreden van Acda en de Munnik bij te wonen, dan is het natuurlijk van belang dat je weet waar ze optreden. Zo kan het zijn dat ze zelf concerten geven of dat je ze op kunt zoeken bij een festival. Op die manier hoef je geen enkel optreden van dit muziekduo te missen. Toch is het wel prettig om een beetje hun agenda op orde te hebben of te weten waar ze vaak komen optreden. Hieronder lees je dus precies waar de twee over het algemeen wel te vinden zijn.

1. The Streamers

Om te beginnen is het muziekduo altijd te beluisteren bij één van de concerten van The Streamers. Dit is een Nederlandse muziekgroep die bestaan uit diverse bekende Nederlanders. Zo kun je onder andere genieten van Kraantje Pappie, Rolf Sanchez, Emma Heesters, Guus Meeuwis en ook Acda en de Munnik zijn hier altijd bij aanwezig. Naast deze artiesten is het tijdens een avondje van deze concerten beregezellig en ook zeker een aanrader om heen te gaan. Op die manier heb je een avond voor gezelligheid, diverse optredens van goede artiesten en kun je natuurlijk genieten van je favoriete duo, Acda en de Munnik. Ga dus snel na of je hierbij wilt zijn en bestel je kaarten voor een avond vol genot.

2. Eigen concerten

Natuurlijk kun je ook een avond alleen van Acda en de Munnik genieten, zo kun je nameijk kijken naar hun eigen concerten. Toevallig hebben ze in 2024 meerdere concerten in Rotterdam AHOY! Waar je zonder problemen kunt genieten van een concert van je favoriete artiesten. Acda en de Munnik hun shows veranderen ook met de tijd. Je kunt altijd genieten van de oudste nummers zoals ‘Het regent zonnestralen’ of ‘Kapitein Deel II’. Naast hun oudere nummers zijn er natuurlijk ook nieuwe nummers waar je op los kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het nummer ‘Morgen wordt fantastisch’. Tijdens hun concerten laten ze alle muzikale kunsten zien. Zo kunnen ze spelen op de piano en natuurlijk op de gitaar. Kijk snel of ze in de toekomst nog nieuwe concerten hebben gepland, om op die manier op de hoogte te blijven van je favoriete zangduo.

concerten

3. Zwarte Cross

Jaarlijks wordt ook in het oosten van het land een bekend festival georganiseerd waar Acda en de Munnik regelmatig hebben opgetreden. Zo kun je onder genot van een biertje genieten bij de Zwarte Cross. Op het hoofdpodium komen meerdere artiesten die allemaal mooie nummers hebben uitgebracht. Zo ook van Acda en de Munnik. Zij komen met plezier naar het oosten van het land om eens lekker een paar liedjes te zingen. Tijdens een dagje Zwarte Cross is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Zo heb je diverse podia, kun je genieten van eettentjes en kun je natuurlijk naar de cross gaan kijken. Het is wel verstandig om vroegtijdig je kaartje te kopen, aangezien je anders te laat bent. De kaarten zijn binnen no time weg, dus houdt alles goed in de gaten voor het beste resultaat.

4. Live on the Beach

Ook op andere festivals is het altijd vrolijke zangduo te vinden. Denk zo ook aan Live on the Beach. Met dit festival heb je een heerlijke dag aan het strand met dus livemuziek van onder andere Acda en de Munnik. Ook andere artiesten kun je vinden bij dit leuke festival. Denk bijvoorbeeld aan Suzan en Freek, Blöf en ook andere artiesten zijn hier graag bij aanwezig. Kijk dus snel of je volgend jaar een kaartje kan regelen en geniet van de Nederlandse toppers.

Veelgestelde vragen over concerten en optredens van Acda en de Munnik

Wanneer en waar vond het eerste concert van Acda en De Munnik plaats?

Hun eerste officiële concert vond plaats in 1997 in het theater, waar ze hun debuutalbum “Acda en De Munnik” ten gehore brachten.

Wat maakt de concerten van Acda en De Munnik bijzonder?

Hun concerten zijn bijzonder vanwege de combinatie van muziek en humor. Ze vertellen vaak verhalen tussen de liedjes door en betrekken het publiek bij hun optredens.

Wat was een van hun grootste concerten?

Een van hun grootste concerten was in 2012 tijdens het concert “Vreemde Kostgangers” in de Ziggo Dome, waar ze samen met Henny Vrienten en Boudewijn de Groot optraden.

Welke theatershows hebben ze gedaan?

Ze hebben verschillende theatershows gedaan, waaronder “Zwerf’on”, “Liedjes van Lenny”, “Trilogie” en “Mokerslag”.

Hebben ze ooit internationale concerten gegeven?

Ja, Acda en De Munnik hebben ook opgetreden in België en enkele andere Europese landen, maar het merendeel van hun concerten vond plaats in Nederland.

Wat is hun meest memorabele optreden?

Een van hun meest memorabele optredens was tijdens de reünieconcerten in 2022, waarin ze na jaren van afwezigheid weer samen op het podium stonden en oude hits speelden.

Hoe reageren fans meestal op hun optredens?

Fans reageren enthousiast en emotioneel, vaak meezingend met de bekende nummers en waarderend voor de persoonlijke verhalen die Thomas en Paul delen.

Hoe vaak treden ze gemiddeld per jaar op?

In hun hoogtijdagen traden ze gemiddeld zo’n 50 tot 70 keer per jaar op, zowel in theaters als op festivals en andere podia.

Wat is hun meest gespeelde liedje tijdens concerten?

Niet of nooit geweest” is een van hun meest gespeelde en populaire liedjes tijdens concerten, vaak afgesloten met een groot applaus.

Waar kunnen fans informatie vinden over toekomstige concerten?

Fans kunnen informatie over toekomstige concerten vinden op hun officiële website, sociale mediakanalen en via ticketverkoopsites zoals Ticketmaster en Eventim.

Onderverdeeld in:

Forums en Discussies,

Laatste Update: 31 juli 2024